[Cosplay] AnimeCon 2019

Het jaarlijkse evenement AnimeCon was weer in het land, en dit jaar werd het voor het eerst in Rotterdam gehouden. Het driedaagse evenement vond plaats in Ahoy in plaats van het World Forum in Den Haag, en door de extra beschikbare ruimte hadden ze ook de mogelijkheid om zich groots op te zetten.

Bereikbaarheid
Ahoy zelf is uitstekend bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Er was voldoende parkeergelegenheid aan de zijkant van het gebouw en alles kwam goed georganiseerd over. Via het openbaar vervoer kon je met zowel de metro als de bus ongeveer voor het gebouw uitstappen en was je in no time op de locatie.

Het evenement zelf
cultuur_animecon_2019_001We namen een kijkje op de zaterdag en arriveerden ongeveer een uurtje na openingstijd, rond een uur of 11. Dit betekende dat AnimeCon al in volle gang was en er waren dus al aardig wat mensen aanwezig. Het personeel hielp ons snel aan onze tickets en de tascontrole ging snel en zonder problemen. In het begin was het voor ons een beetje onduidelijk waar we alles konden vinden, maar het informatiepunt was ook erg behulpzaam en stuurde ons goed op weg naar de bag & locker room. Een kort bezoekje aan die ruimte later konden we eindelijk op weg om te zien wat er allemaal te doen is. De eindconclusie: VEEL!

cultuur_animecon_2019_003Zoals je kan verwachten is er voor ieder wat wils. Je komt eigenlijk meteen in de food hall terecht, met rondom de mogelijkheid om wat (kaart)spelletjes te spelen met je vrienden. Naast de bag & locker room waren veel arcade- en computergames te vinden. Vanuit de food hall kwam je via een lange gang in de dealerroom, met deze keer verrassend veel tekenaars die hun mooie werk graag aan het publiek toonden. Alles was mooi ingedeeld op thema, waardoor je niet lang hoefde te zoeken als je op zoek was naar iets specifieks. Zoals bijvoorbeeld deze schattige Mani-katjes…

Op de tweede verdieping was er voornamelijk rust, en dat is ook niet zo gek als je doorkreeg dat de MangaKissa bibliotheek daar was. Want het is algemeen bekend dat het redelijk stil is bij een bibliotheek, toch? Desondanks werd deze zo druk bezocht dat er ’s middags bijna geen plek meer was om te zitten, dus het viel zeker in de smaak bij mangaliefhebbers.
De derde verdieping was de plek voor workshops, en er werd ook vollop anime gekeken.

Cosplayers
cultuur_animecon_2019_005Natuurlijk is een evenement zoals deze niet compleet zonder cosplayers, en dat was hier zeker geen uitzondering. Tegen de tijd dat wij aankwamen kwamen ook de nodige cosplayers al binnen druppelen en werd het eerder een zeldzaamheid om iemand tegen te komen die niet in cosplay was. Dit voegde zeker toe aan de sfeer op AnimeCon, en dat maakte het voor ons ook een stuk leuker. Wat ons opviel was dat er ook veel aan crossplay werd gedaan (dus vrouwen die een mannelijk karakter cosplayen en omgekeerd).

We hebben een aantal mensen in hun cosplay mogen fotograferen en ook nog een babbeltje met ze gemaakt. Aan enthousiasme ontbrak het hen absoluut niet! Veel costuums en props waren zelf gemaakt en dat was ook duidelijk te zien aan hoe uniek alles was.
Natuurlijk willen we via deze route iedereen nog een keertje bedanken voor het poseren en dat we jullie mochten fotograferen! De resultaten staan onderaan de pagina!

Avondprogramma
Het avondprogramma bestond uit 3 optredens, en aangezien Arlequin naast Kitsune Photography ook Arlequin Photography op haar naam heeft staan lag de focus voor ons op het optreden van de artiest uit Japan, 砂月 -SATSUKI-. Momenteel bezig met zijn “BE YOURSELF” tour door Europa. Het optreden begon rond kwart over zeven en hij zong voornamelijk nieuwere nummers zoals “BE YOURSELF” en “YOU”, maar ook zijn persoonlijke favoriet “TWILIGHT”.
Het optreden was kort, maar krachtig. Hij kreeg meteen bij opkomst het publiek al enthousiast en in beweging. Na afloop was er nog de mogelijkheid om hem te steunen via z’n merchandise en deze te laten signeren en met ‘m op de foto te gaan.

Hoewel de conventie gepland stond tot in de late uurtjes zijn wij niet tot het einde gebleven. We waren gewoonweg te vermoeid na deze drukke, maar vooral leuke dag!

Conclusie
Of je nou op zoek bent naar een leuk dagje uit, dat ene item wat je niet in een gewone winkel vindt of het maken van nieuwe vrienden met dezelfde interesses, AnimeCon is zeker een goede plek om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Alleen of samen, alles of maar een gedeelte, het is zeker een leuk weekend geweest en zoals velen met ons kunnen we al niet wachten op de volgende editie van AnimeCon!

Nog even een speciaal bedankje voor Misaki Moonwing, want ze was niet alleen de hele dag in de buurt om te helpen waar nodig, maar ze heeft ook de originele opzet van dit verslag gemaakt! Super bedankt, Misaki!

Een gedachte over “[Cosplay] AnimeCon 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.